Nieuwe alcoholwet 2021: wat is er veranderd?

nieuwe alcoholwet 2021

Al jarenlang is leeftijdscontrole een lastig ding wanneer je online alcohol verkoopt. Doordat we als webwinkel minder goed de leeftijd van onze klanten kunnen controleren, heeft de overheid besloten om vanaf 1 juni j.l. een nieuwe regelgeving in werking te laten gegaan. Wat er precies verandert en wat je ervan merkt als je via onze website gaat bestellen lees je hieronder. 

Doordat alcohol online bestellen onder de 18 jaar vanaf nu een stuk moeilijker wordt gemaakt, zijn er een aantal veranderingen binnen onze webshop. Zo vragen we bij binnenkomst of je 18 jaar of ouder bent en controleren we via iDIN, je leeftijd wanneer je overgaat tot aankoop. iDIN is een leeftijdsverificatiesysteem dat door middel van bankgegevens de leeftijd van de persoon controleert. Voor diegene die het nog niet wist: iDIN is het jongere broertje van iDEAL en dus een bekend en betrouwbaar systeem.

Alcohol thuis laten bezorgen 

Daarnaast is de bezorger op het moment van levering, verplicht om naar je legitimatie te vragen en hiervan je gegevens over te nemen op zijn scanner. Houd je identiteitsbewijs gereed wanneer je bestelling wordt bezorgd. Ook als je ouder bent dan 18 jaar. In de alcoholwet is het namelijk zo bepaald dat de verzender moet kunnen bewijzen dat de 18+ check is uitgevoerd. Je kunt daarom ook geen neerzettoestemming geven.

Niet thuis? Geen nood: afhalen bij een PostNL-afhaalpunt in de buurt, op vertoon van een identificatiebewijs kan natuurlijk ook!

Een andere belangrijke wijziging

Verder staat in de nieuwe alcoholwet, dat het voor ons, maar ook voor de supermarkten, verboden is om meer dan 25 procent korting te geven op de alcohol. Gelukkig behouden wij onze scherpe prijzen en vind je bij ons altijd een ruim assortiment met mooie wijnen voor iedere portemonnee!

Wat er niet veranderd?

Hoewel er dus een aantal zaken zijn veranderd, blijven sommige dingen oud en vertrouwd: zo blijven onze scherpe prijzen, onze service en de kwaliteit van onze wijnen gewoon hetzelfde! Heb je nog vragen over de nieuwe alcoholwet of kunnen wij je ergens mee helpen? Neem dat contact met ons op. Wij helpen je graag! 

Geef een reactie