Welke wijn kun je het beste drinken als je op de lijn wilt letten?

Welke wijn wil je drinken als je op de lijn wilt letten?

Wijn is fijn! Alleen niet de allerbeste keuze wanneer je graag wilt afvallen. Toch snappen we dat je af en toe snakt naar een wijntje en dat je voor de gelegenheid, toch een keer een glaasje wilt drinken. Speciaal voor deze momenten vertellen we je welke wijn je het beste kunt drinken wanneer je op de lijn wilt letten en hoeveel calorieën welke wijn bevat.

Hoeveel calorieën in wijn

Wanneer je graag wilt afvallen, zal je waarschijnlijk kijken naar je dagelijkse calorie inname en moet je goede keuzes maken om niet te veel tot je te nemen. Te veel calorieën zorgen er namelijk voor dat je aankomt in plaats van afvalt. Wanneer je op de lijn wilt letten, maar toch af een toe een glaasje wijn wilt drinken, kun je dan ook het beste kiezen voor een wijn met zo min mogelijk calorieën. In het overzicht hieronder kun je zien hoeveel calorieën in welke wijn zit. 

  • Calorieën zoete witte wijn: 96 kcal (100 ml)
  • Calorieën rode wijn: 82 kcal (100 ml)
  • Calorieën port: 80 kcal (35 ml)
  • Calorieën rosé wijn: 67 kcal (100 ml)
  • Calorieën droge witte wijn: 67 kcal (100 ml)
  • Calorieën champagne: 65 kcal (85 ml)

Zoals je kunt zien zitten de meeste calorieën in een glas zoete witte wijn, zo’n 96 kcal per glas. Ook in rode wijn zitten redelijk wat calorieën, ongeveer 82 kcal per glas. Champagne heeft de minste calorieën. Met een glaasje bubbels kom je weg met 65 kcal! Oftewel, de beste keuze.

Je kunt het beste wijn drinken met een lager alcoholpercentage wanneer je op je lijn wilt letten

Hoeveel calorieën er in een wijn zitten, heeft te maken met de hoeveelheid suiker. Wijnen met een lager alcoholpercentage en dus minder suiker, zullen minder calorieën bevatten dan wijnen met een hoog alcoholpercentage. Champagnes en lichte, droge witte wijnen bevatten eigenlijk altijd het minste suiker, maar ook wijnen uit een kouder gebied. Wijnen uit een warmer gebied worden vaak gemaakt van druiven die meer warmte en zon hebben gehad. De ingrediënten die zorgen voor een hoger alcoholpercentage in de wijn.

Welke wijn kun je het beste drinken als je op de lijn wilt letten? 3 Tips!

Ontdek hieronder de beste wijnen die je kunt drinken als je op jel lijn wilt letten.

Geef een reactie