Wijn openen zonder kurkentrekker? Zo doe je dat!

wijn openen zonder kurkentrekker

Het zal toch niet waar zijn?! Plof je net neer met je picknickmand in het park en je heerlijke fles wijn, kom je erachter dat je dat de fles een kurk bevat in plaats van een schroefdop en dat je kurkentrekker nog in de besteklade ligt van de keuken. Maar geen nood: we’ve got your back! Lees hieronder 5 manieren om die heerlijke fles wijn toch te openen zonder kurkentrekker. Bedank ons later maar 😉

1. Gebruik je schoen om een wijn te openen zonder kurkentrekker

Laten we wel wezen. Het is niet de makkelijkste manier om een fles wijn te openen zonder kurkentrekker, maar wel een van de veiligste. Hoe je te werk gaat? Door je schoenen uit te doen, goed te gaan zitten en de wijnfles ondersteboven, stevig tussen je knieën te klemmen. Vervolgens sla je met de zool van je schoen net zo lang op de onderkant van de fles wijn totdat de kurk loskomt. Het kan even duren, maar geef niet op. Je kunt jezelf belonen zodra de klus geklaard is. Vergeet alleen niet de fles op tijd weer om te draaien!

2. Gebruik een sleutel om een wijn te openen zonder kurkentrekker

De kurkentrekker heb je thuis laten liggen, maar aangezien je van huis bent heb je vast je sleutelbos bij je. De tweede manier om een fles wijn te openen zonder kurkentrekker is met een sleutel. Kies de meest puntige uit van je bos en draai de sleutel stevig in de kurk. Ook hier komen spierballen van pas. Nadat je sleutel stevig vast zit, trek je de kurk met volle kracht omhoog et voilà! Let op: dit kunstje werkt niet als de kurk van kunststof gemaakt is.

3. Gebruik een lepel en een theedoek om een wijn te openen zonder kurkentrekker

Pollepel mee of een lange, stevige lepel om een salade mee op te scheppen? Mooi! Ook hiermee kun je een wijn openen zonder dat er kurkentrekker aan te pas hoeft te komen. Dit doe je door een theedoek, en als je die niet bij je hebt, een stukje stof (misschien wel van je picknickkleed) over de hals van de fles te leggen en de kurk krachtig met de lepel naar beneden te drukken. Nadeel van deze manier is dat de kurk dan wel in de wijn drijft. Voordeel: het is de snelste manier om van je wijn te kunnen genieten. Bovendien, blijft de kurk heel en proef je er nauwelijks iets van.

4. Gebruik een aansteker om een wijn te openen zonder kurkentrekker

Je kunt ook een aansteker gebruiken om wijn te openen zonder kurkentrekker, maar ook hier geldt: geduld is een schone zaak. Kies je voor deze manier, verhit dan de hals van de fles wijn door de vlam van je aansteker zo dichtbij mogelijk te houden. Doordat je de lucht in de fles verhit, wil de kurk naar boven en dus uit de fles. Dit trucje kost even wat tijd, maar als de kurk zichzelf heeft bevrijd van de warmte, popt die zo uit de fles. Je moet dus wel goed blijven opletten. 

Tot slot

Heb je de wijn zonder kurkentrekker veilig kunnen openen? Fijn! Dan is het tijd om te genieten en voor de volgende keer gewoon een lekkere fles wijn mét schroefdop bestellen. Hieronder tippen we je 3 goede zomerwijnen met schroefdop!

3 Zomerwijnen voor bij de picknick

  1. Rosé: Montgolfier – Grenache – Syrah Rosé. Een toegankelijke en scherpgeprijsde Franse wijn met tonen van rode bessen, frambozen en aardbeien. Een topper in combinatie met lichte, zomerse maaltijden.
  1. Witte wijn: Caleo – Pinot Grigio. Een heerlijk lichtvoetig witte wijn met een opwekkend zuurtje in de afdronk. Een goede keuze voor tijdens de picknick!
  2. Rode wijn: Weltevrede Estate – Insp!red – Pinotage. Een moderne en sappige Pinotage uit Zuid-Afrika, met een zachte, framboosachtige afdronk. Ideaal voor bij de barbecue, of braai, zoals de Zuid-Afrikanen zeggen.

Geef een reactie