Frankrijk
Een uitstekend aperitief. Maar ook bij de maaltijd of borrel in te zetten. Bij tapas, inktvis van de grill, gevogelte of visgerechten, zoals een lekkere gebakken zeetong.
Californië
Voor bij rijke visgerechten, kreeft of coquille. Leuke combinatie met wit vlees, kipgerechten, kalkoen. Ook heerlijk bij gerijpte harde kazen eventueel met wat (gedroogd) fruit en noten.
Italië
Autochtone druiven zijn helemaal ‘hot’ en Italië is gezegend met een hele bulk van deze druiven. Grillo is er een van. Deze wijn is mooi groengeel met wat peer en appel in de geur. In de smaak honing, abrikoos en gedroogd fruit, daarnaast ook lekker tropisch fruit. Rond en zacht, verleidelijk, maar wel met goede zuren in de finale.
Heerlijk bij de meeste zeevruchten, witvis en schaal- en schelpdieren. Ook bij licht gevogelte en geitenkaas perfect op zijn plek. Daarnaast natuurlijk heerlijk als aperitief.
Heerlijk te schenken als aperitief. Maar ook bij zeevruchten, schaal- en schelpdieren perfect op zijn plek. Daarnaast ook goed in te zetten bij licht gevogelte en jonge (geiten)kazen.
Lekker bij visgerechten, kipsalade, gerechten uit de Aziatische keuken, ook fijn als aperitief, of bij een verse geitenkaas.
Australië
Fijn aperitief, mooie combinatie met kip met kerrie, gerookte zalm en salades.
Frankrijk
PRIJS OP AANVRAAG! Heerlijk op zichzelf. Perfect te serveren bij witvis, koude vleesgerechten, gevogelte of (zomerse) salades
Italië
Heerlijk als een fijn lichtvoetig aperitief. Ook goed te schenken bij lichte visgerechten of licht gerijpte kazen.
Goriška Brda
Aangenaam wit fruit, peer en meloen, een vleugje abrikozen, bloemen, zachte en volle smaak, kleine zoetimpressie, maar houdt ook goede zuren, dik en rijp, smaakvol, zachte stijl.
Abruzzo
Ideaal als aperitief, bij (zomerse) salades en pasta’s. Combineert ook goed bij diverse vis- en gerechten op basis van wit vlees, zoals kip of kalfsvlees.
Alsace
Klassieke pinot blanc, heel geurig en open, lekker wit fruit in de geur. De smaak is heerlijk levendig, fris en sappig, met peer, meloen, perzik en nectarine. Mooi droog, goede zuren, met een licht kruidige finale.
Frankrijk
Heerlijk als aperitief. Ook zeer smakelijk bij visterrine, gambas, tapas, gegrilde groentes, koude vleesgerechten en salades.
Velen van u bestellen hem ook wel als 'de Boschendal met de blauwe capsule'. Gewoon een zeer goede Sauvignon Blanc.
Nieuw-Zeeland
Citrus, wat groene appel, meloen, carambola, heerlijk sappig en soepel, goede frisheid, modern, citrus, rijp wit fruit en een aangename lengte, heel aantrekkelijk.
Geurige bloemen en rijpe citrus vliegen je neus tegemoet. In de smaak proef je rijp boomfruit zoals sappige appel en peer. De wijn is mooi in balans; fris met zachte zuren.
Chili
Deze Chardonnay ondergaat een gisting bij een temperatuur van 17-18 graden Celsius. De wijn rijpt sur lie in roestvrij stalen vaten gedurende 2-3 maanden voor de botteling.
Wijnen
De meest bekende Bernardus is wel deze Chardonnay want die is veruit koploper in de verkoop van de wijnen van de heer Pon.
Casa Silva
Lekker bij gerookte zalm en mosselen met knoflooksaus. Zeebaars met verse groenten. Gerookte kip, salades. Mooie combinatie met camembert.
Heerlijk bij een zoete taart, bijvoorbeeld aardbeientaart, donkere chocola, citroentaart, aardbeien en frambozen.
Goriška Brda
Exotische geur, aangenaam kweepeer, bloemen, peer en perzik, duidelijke zuren en bitters, mango en rijpe perzik, vol en krachtig, goede zuren, anders dan anders, lekker eigenzinnig.
Bellingham
Lekker als aperitief, bij visgerechten, salades, zoals een mooie caesar’s salad. Sappig fijne zuren en bitters, opwekkende frisheid.
Heerlijk op zichzelf. Ook goed te schenken bij visgerechten met roomsaus, schaal- en schelpdieren, koude voorgerechten, charcuterie of bijvoorbeeld paté met een augurkje.
Ondergaat een korte maceratie gedurende 10 dagen. De gisting begint met actieve droge gist (Bayanus) bij een temperatuur van 25-28°C. Rijping gebeurt ‘sur lie’ in roestvrij stalen vaten gedurende 2-3 maanden