Wijnproeverij thuis organiseren? 5 tips voor een geslaagde proeverij

Wijnproeverij thuis organiseren

Altijd al een wijnproeverij thuis willen organiseren? Lees hieronder 5 tips hoe je een super geslaagde proeverij kunt verzorgen en hoe je een wijnproeverij thuis pakket snel en gemakkelijk kunt bestellen via onze website!

Tip 1. Geef een thema aan je wijnproeverij 

Wanneer je een wijnproeverij thuis gaat organiseren, dan kun je uiteraard random online wijn bestellen om te proeven met vrienden of familie, maar nog veel leuker is om er een thema aan te hangen. Kies bijvoorbeeld een bepaald land of bepaalde regio en stem daar ook de hapjes en eventueel muziek op af of duik de diepte in en ga voor een specifieke druivensoort. Andere themaā€™s waar je aan kunt denken zijn: 

Tip 2. Nodig je gasten uit voor je thuisproeverij

Wanneer je een wijnproeverij thuis gaat organiseren, is het natuurlijk veel gezelliger om ook wat andere mensen uit te nodigen om samen mee te proeven en je bevindingen mee te delen. Trommel vrienden, familie, buren en collegaā€™s op die ook van een wijntje en gezelligheid houden en graag wat meer leren over wijn. 

Tip 3. Bepaal de volgorde van de wijn en combineer met bijpassende hapjes


Voordat je begint met het proeven is het handig om de volgorde van de wijnen te bepalen. Begin met de lichte varianten en sluit af met de wat zwaardere. Ook kunnen de volgende regels je helpen om een geslaagde proeverij te organiseren:

  • Licht naar zwaar
  • Wit naar rood
  • Jong naar oud
  • Koud naar warm

Hapjes die de wijnen begeleiden zijn ook een goed idee! Extra leuk is het wanneer de smaken van de hapjes perfect aansluiten op de wijnen, waardoor je mooie wijn-spijscombinaties maakt. Lees hier hoe je wijn en gerechten op de juiste manier met elkaar combineert.

Tip 4. Zet alle benodigdheden klaar 


Op de dag van de wijnproeverij is het handig om voor aanvang alles klaar te zetten op tafel. Denk hierbij aan, voldoende wijnglazen, waterglazen, een karaf water, eventueel een spuugbak en de wijnen. Tijdens het proeven is het leuk om de wijnen te kunnen beoordelen. Zorg dan ook voor pen en papier en een proefformulier, waarop de wijnen beoordeeld kunnen wordenā€™ op uiterlijk/kleur, geur en smaak. Een blinddoek om blind te kunnen proeven is eventueel ook een leuke toevoeging!

Tip 5. Ga aan de slag en bestel je wijnproeverij thuis pakket 


Goed, nu je weet wat je moet doen om een geslaagde proeverij te organiseren, rest je nog maar een ding: het bestellen van je wijnproeverij thuis pakket. Om het je makkelijk te maken hebben wij al een aantal proefpakketten voor je samengesteld. Op de pagina ā€˜ViaWijn Boxā€™ vind je boxen die zitten vol met verrassende wijnen uit verschillende delen van de wereld. 

De verschillende ViaWijn boxen

De verschillende wijnpakketten bevatten zes of twaalf heerlijke wijnen. Ze zijn er met alleen maar witte wijnen, alleen maar rode wijnen of een samenstelling van wit, rood en eventueel rose. Houd je van variatie? Dan bieden de combinatiepakketten van het Chileense wijnhuis Casa Silva en het Zuid-Afrikaanse Bellingham uitkomst. 

Zelf een wijnproeverij thuis pakket samenstellen?

Kies je liever zelf de wijnen los uit voor je wijnproeverij? Snuffel dan rond op onze website en bestel de wijnen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Hulp nodig? Stuur ons dan gerust een mailtje. We helpen je graag!

Geef een reactie