Shiraz wijn

Shiraz wijn, ook wel Syrah wijn genoemd, wordt van de beroemde Syrah druif (ook wel Shiraz druif genoemd) gemaakt. Dit is een van de grootste blauwe druivenrassen ter wereld. Tegenwoordig wordt deze druivensoort dan ook in ontzettend veel landen aangeplant. De smaak van de wijn die eruit voortkomt, kan daarom erg van elkaar verschillen. Dat is de reden dat we bij ViaWijn een ruim assortiment bieden, zodat iedere wijnliefhebber kan genieten van de soort die hem of haar het beste smaakt.

Shiraz of Syrah wijn: hoe wij de smaak omschrijven

Wilt u een heerlijke, krachtige wijn serveren bij het diner? Omdat je bijvoorbeeld wat zwaardere gerechten zoals stoofvlees, varkensvlees of vlees van de barbecue serveert? Dan is Shiraz of Syrah wijn een uitstekende keuze. De wijn kenmerkt zich door zijn stevige, sappige en krachtige uitstraling. De wijnen uit de koelere klimaten, zoals Frankrijk en Italië, zijn vaak kruidig van smaak. De wijnen uit de wat warmere klimaten, zoals Australië en Nieuw-Zeeland, zijn vaak wat fruitiger.

Welke wijnhuizen vindt u bij ViaWijn?

Bij ViaWijn vindt u diverse soorten Shiraz of Syrah wijn van verschillende wijnhuizen, waaronder:

  • Bellingham
  • Boschendal
  • Château Cavalier
  • Bodegas Lozano

Selecteer gemakkelijk de wijn van uw keuze

Benieuwd naar ons ruime assortiment? Neem direct een kijkje tussen de wijnen op onze website. U selecteert gemakkelijk het land van herkomst, de regio of de prijscategorie. Daarnaast kunt u ook aangeven of u het liefst rode wijn, witte wijn of rosé wijn drinkt. Zo heeft u in een mum van tijd de perfecte wijn gevonden. Heeft u vragen bij het bestellen? Neem direct contact met ons op via het telefoonnummer: +31(0)10 511 15 85.

  • Betaalbare maar luxe wijn
  • Diverse soorten en smaken
  • Uitstekende kwaliteit

Informatie over onze wijnen ontvangen? Schrijf u hier in!