Wit

Showing 1–24 of 103 results

4.99

Een uitstekend aperitief. Maar ook bij de maaltijd of borrel in te zetten. Bij tapas, inktvis van de grill, gevogelte of visgerechten, zoals een lekkere gebakken zeetong.

4.65

Autochtone druiven zijn helemaal ‘hot’ en Italië is gezegend met een hele bulk van deze druiven. Grillo is er een van. Deze wijn is mooi groengeel met wat peer en appel in de geur. In de smaak honing, abrikoos en gedroogd fruit, daarnaast ook lekker tropisch fruit. Rond en zacht, verleidelijk, maar wel met goede zuren in de finale.

13.26

Voor bij rijke visgerechten, kreeft of coquille. Leuke combinatie met wit vlees, kipgerechten, kalkoen. Ook heerlijk bij gerijpte harde kazen eventueel met wat (gedroogd) fruit en noten.

5.59

LET OP! Etiket is anders (La Chabrelle)! Lichtzoete gerechten, fruitsalades, als aperitief voor de liefhebber van een licht zoete wijn, bij blauwe kazen en natuurlijk bij wat mooie eenden- of ganzenlever, een klassiek gerecht uit deze streek.

17.32

Heerlijk te schenken als aperitief. Maar ook bij zeevruchten, schaal- en schelpdieren perfect op zijn plek. Daarnaast ook goed in te zetten bij licht gevogelte en jonge (geiten)kazen.

13.58

Heerlijk bij de meeste zeevruchten, witvis en schaal- en schelpdieren. Ook bij licht gevogelte en geitenkaas perfect op zijn plek. Daarnaast natuurlijk heerlijk als aperitief.

5.10

Prachtig goudgeel. In de geur honing, witte amandelen en specerijen. De smaak barst van het witte fruit. Rond en zacht, heerlijke zuren, room en toast. Rond en zacht met in de finale een fijne frisheid.

7.29

Fijn bij gegrilde vis, pasta met saus van tonijn, gegrilde kip, zachte witte schimmelkazen.

7.29

Heerlijk bij garnalen of gebakken/gepocheerde vis. Ook lekker bij wit vlees, bijvoorbeeld een mooie kipsalade. Natuurlijk ook een trouwe begeleider van asperges. Zowel witte als groene.

5.19

Ideaal als aperitief, bij (zomerse) salades en pasta’s. Combineert ook goed bij diverse vis- en gerechten op basis van wit vlees, zoals kip of kalfsvlees.

4.57

Lekker bij visgerechten, kipsalade, gerechten uit de Aziatische keuken, ook fijn als aperitief, of bij een verse geitenkaas.

5.19

Heerlijk als een fijn lichtvoetig aperitief. Ook goed te schenken bij lichte visgerechten of licht gerijpte kazen.

3.89

Een fijn aperitief. Anders ook te schenken bij charcuterie, koude voorgerechten, gegrilde groenten of salades.

4.99

Heerlijk als aperitief. Ook zeer smakelijk bij visterrine, gambas, tapas, gegrilde groentes, koude vleesgerechten en salades.

10.55

Citrus, wat groene appel, meloen, carambola, heerlijk sappig en soepel, goede frisheid, modern, citrus, rijp wit fruit en een aangename lengte, heel aantrekkelijk.

13.95

Velen van u bestellen hem ook wel als 'de Boschendal met de blauwe capsule'. Gewoon een zeer goede Sauvignon Blanc.

4.40

Fijn aperitief, mooie combinatie met kip met kerrie, gerookte zalm en salades.

6.04

Ideaal als aperitief, bij (zomerse) salades en pasta’s. Combineert ook goed bij diverse vis- en wit vleesgerechten.

5.43

Heerlijk op zichzelf. Ook goed te schenken bij visgerechten met roomsaus, schaal- en schelpdieren, koude voorgerechten, charcuterie of bijvoorbeeld paté met een augurkje.

Goriška Brda

Quercus – Rebula

Fijn bij grove paté, salade niçoise, gegrilde kip, zachte witte schimmelkazen.

16.92

Heerlijk te schenken als aperitief. Maar ook bij zeevruchten, schaal- en schelpdieren perfect op zijn plek. Daarnaast ook goed in te zetten bij licht gevogelte en harde jonge (geiten)kazen.

8.70

Heerlijk bij een zoete taart, bijvoorbeeld aardbeientaart, donkere chocola, citroentaart, aardbeien en frambozen.

17.49

Goed koud serveren bij een licht dessert, fruitsalade of bij tarte tatin. Ook heerlijk bij appeltaart, stroopwafelijs en andere toetjes op basis van wit fruit.

4.75

Lekker bij vis, schaal- en schelpdieren, witte vleessoorten, zoals gevogelte en varkensvlees, lichte kaassoorten